Home / SLOVENSKO / Na sídlisku Hájik horel bytový dom, obyvateľov evakuovali (foto)

Na sídlisku Hájik horel bytový dom, obyvateľov evakuovali (foto)

4.11.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 4. novembra 13:34

Na žilinskom sídlisku Hájik vznikol požiar v jednom z bytových domov. Agentúre SITA informáciu potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Podľa očitých svedkov plamene zasiahli najvyššie poschodie, obyvatelia sú postupne evakuovaní.

Bytový dom na Ulici Juraja Hronca je vo vlastníctve mesta, nachádza sa v ňom 12 dvojizbových bytov. „Požiar zasiahol najvyššie poschodie, oheň sa rozšíril z balkóna bytu. Nikto z obyvateľov domu sa nezranil,“ uviedol Miškovčík.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Požiar bytového domu na sídlisku Hájik v Žiline (fotografie)

Pre obyvateľov bytov hľadá žilinská radnica možnosti dočasného ubytovania. Ako informoval Miškovčík, byty pravdepodobne nebude možné obývať, keďže sú zasiahnuté vodou po hasení požiaru.

„Jedna trojčlenná rodina požiadala mesto o dočasné náhradné ubytovanie. Máme momentálne voľný jeden jednoizbový byt vo vlastníctve mesta. Ostatní obyvatelia chcú podľa vlastných slov využiť ubytovanie u svojich rodinných príslušníkov,“ povedal Miškovčík.

Podľa primátora Petra Fiabáne obyvateľom za asistencie hasičov či policajtov umožnia vziať si z bytov osobné veci. „Krízový štáb zasadal priamo na mieste a ďalšie zasadnutie očakávam v piatok ráno na pôde mestského úradu, pričom dôležité bude posúdenie situácie statikom. Bytovka bude po zabezpečená proti vstupu a monitorovať ju bude mestská polícia,“ podotkol Fiabáne.

Požiar v bytovom dome na sídlisku Hájik vznikol krátko pred 11:00. Podľa prvotných informácií sa oheň rozšíril z balkóna jedného z bytov na najvyššom poschodí a postupne zachvátil nielen byt, ale aj strechu domu. Na mieste zasahovalo 22 hasičov zo žilinskej hasičskej stanice a zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Viac k témam: Požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Na sídlisku Hájik horel bytový dom, obyvateľov evakuovali (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *