Home / šport / Futbal / Milan Škriniar strelil svoj prvý gól v Lige majstrov, bol víťazný a venoval ho dcére (video)

Milan Škriniar strelil svoj prvý gól v Lige majstrov, bol víťazný a venoval ho dcére (video)

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – Ak chceli futbalisti Interu Miláno stále pomýšľať na postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov, museli v stredu v Tiraspole zvíťaziť. Náročnú úlohu splnili a moldavského nováčika najprestížnejšej európskej klubovej súťaže zdolali rovnakým výsledkom ako doma na San Sire 3:1.

Výrazne k tomu prispel aj slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý v 66. minúte strelil druhý a ako sa neskôr ukázalo aj víťazný gól hostí na Stadionul Sheriff v Tiraspole. Gréckeho brankára domácich Georgiosa Athanasiadisa prekonal na dvakrát po rohovom kope a predchádzajúcej hlavičke spoluhráča z obrany Stefana de Vrija.

Víťazný gól venoval dcérke a rodine

„Očakávali sme, že súper bude uzatvárať priestory na ihrisku a vyrážať do protiútokov. Do druhého polčasu sme nastúpili s väčším odhodlaním a podarilo sa nám otvoriť ich obranu. Môj gól venujem dcére a svojej rodine. Veľmi dôležité bolo, že sme zostali trpezliví. V posledných zápasoch sme našli správnu rovnováhu na ihrisku. Do bránenia sa zapájajú všetci hráči a tak je to správne,“ vyhlásil Milan Škriniar na webe Európskej futbalovej únie (UEFA).

Škriniar ukázal zmysel pre útočenie

Škriniar strelil prvý gól v hlavnej fáze európskych futbalových súťaží, v tejto sezóne rozvlnil sieť už po tretí raz. Predtým dvakrát sa mu to podarilo v talianskej Serie A, kde jeho tím obhajuje majstrovský titul.

Slovenský obranca bol podľa talianskeho webu SempreInter.com v stredu večer opäť jedným z najlepších na ihrisku, hoci tentoraz nemusel veľa brániť. Dvadsaťšesťročného rodáka zo Žiaru nad Hronom ohodnotil známkou 7, vyššiu mal len chorvátsky stredopoliar Marcelo Brozovič, ktorý sa stal mužom zápasu podľa UEFA.

„Hráči Interu mali väčšinu času loptu na svojich kopačkách, preto Škriniar nemal vzadu veľa práce. O to viac mohol ukázať svoj zmysel pre útočenie a bol za to patrične odmenený,“ napísal spomenutý taliansky zdroj.

Dôležité víťazstvo Interu Miláno

Inter Miláno má po druhom víťazstve v tabuľke D-skupiny Ligy majstrov sedem bodov a najmä sa dostal na druhé miesto o jeden bod pred Šeriff Tiraspol. Lídrom skupiny je deväťbodový Real Madrid po tesnom víťazstve nad ukrajinským Šachtarom Doneck (2:1).

Taliansky tím útočí na postup do vyraďovacej časti LM po desiatich rokoch. „Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo. Dve kolá pred koncom sme stále v hre o postup a to je najpodstatnejšie,“ podotkol Škriniar pre Inter TV.

Hráči s prezývkou „nerazzurri“ musia teraz prehodiť výhybku a opäť sa skoncentrovať na domácu najvyššiu súťaž. Už najbližšiu nedeľu ich čaká v Serie A slávne milánske derby, do ktorého pôjdu s úmyslom zvíťaziť a znížiť súčasný náskok AC na druhom mieste tabuľky zo siedmich na štyri body.

„Derby je vždy náročný zápas. AC je pred ním v lepšej pozícii, ale my pôjdeme za troma bodmi,“ uzavrel Škriniar.

Viac k témam: Liga majstrov 2020/2021, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Milan Škriniar strelil svoj prvý gól v Lige majstrov, bol víťazný a venoval ho dcére (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *