Home / šport / Hokej / Kouč Quenneville doplatil na prípad sexuálneho zneužívania v Chicagu, už nie je trénerom Floridy Panthers

Kouč Quenneville doplatil na prípad sexuálneho zneužívania v Chicagu, už nie je trénerom Floridy Panthers

29.10.2021 (Webnoviny.sk) – Joel Quenneville rezignoval na post trénera hokejového tímu Florida Panthers. Dôvodom nie sú zlé výsledky jeho zverencov v tejto sezóne NHL, Florida spolu s Carolinou sú po siedmich zápasoch nového ročníka jediné dva tímy bez prehry.

Pravou príčinou tohto kroku jedného z najskúsenejších trénerov súčasnosti je dodnes nevyriešený prípad sexuálneho zneužívania jedného z hráčov tímu Chicago Blackhawks z roku 2010.

Kyle Beach bol sexuálne zneužívaný

A práve vo vtedajšej majstrovskej sezóne bol Quenneville trénerom „jastrabov“.

Po jedenástich rokoch hráč Kyle Beach priznal, že bol zneužívaný videoanalytikom Bradom Aldrichom, čo klub dlhé roky zachovával pod rúškom tajomstva.

Podľa najnovších zistení museli o tom vedieť aj ďalší členovia realizačného tímu a tiež hráči.

Quenneville od roku 2008 až do novembra 2018 trénoval Chicago Blackhawks a priviedol ho k trom Stanleyho pohárom (2010, 2013, 2015). Pri všetkých bol aj slovenský útočník Marián Hossa.

Druhý v historickom rebríčku

„Národná hokejová liga prijíma rozhodnutie trénera Joela Quennevilla rezignovať na svoje povinnosti v tíme Florida Panthers. Vo svojej predchádzajúcej pozícii v tíme Chicaga bol Quenneville členom vyššieho klubového manažmentu, ktorého členovia sa nesprávnym spôsobom postavili k tomu, čo sa dialo v klube hráčovi Kylovi Beachovi. Na základe týchto skutočností a osobného pohovoru s trénerom Quennevillom sme dospeli k záveru, že nemôže ďalej pokračovať vo svojej trénerskej práci na Floride,“ vyhlásil komisár NHL Gary Bettman.

Šesťdesiatriročný Quenneville je na druhej priečke historického rebríčka trénerov s najvyšším počtom víťazstiev v NHL.

Počas 25 sezón s tímami St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Chicago Blackhawks a Florida Panthers dosiahol 969 zápasových triumfov. Na čele je legendárny Scotty Bowman s 1244 víťazstvami.

Viac k témam: NHL, Sexuálne zneužívanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Kouč Quenneville doplatil na prípad sexuálneho zneužívania v Chicagu, už nie je trénerom Floridy Panthers © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *