Home / šport / Futbal / Viac oddychu hráčom a viac zábavy divákom, prestávky počas futbalových zápasov možno budú dlhšie

Viac oddychu hráčom a viac zábavy divákom, prestávky počas futbalových zápasov možno budú dlhšie

15.10.2021 (Webnoviny.sk) – Futbal chce v budúcnosti ponúknuť fanúšikom viac zábavy a hráčom zasa viac oddychu. Zákonodarcovia z medzinárodnej organizácie IFAB, ktorá sa zaoberá zmenou pravidiel vo futbale, budú už tento mesiac diskutovať o možnosti predĺženia polčasových prestávok počas zápasov z 15 na 25 minút.

Pravidlo najprv vyskúšajú

Uvoľnený priestor by mali vyplniť zábavné aktivity pre fanúšikov na spôsob akcií počas konania Super Bowlu v americkom futbale.

Juhoamerická futbalová konfederácie (CONMEBOL) by mala ako prvá zaviesť na skúšku toto pravidlo počas nadchádzajúceho finále klubového šampionátu Copa Libertadores.

Dosiaľ predĺženie zápasových prestávok nebolo možné. Pravidlo 7 futbalových pravidiel tvrdí, že hráči majú nárok na prestávku v maximálnej dĺžke 15 minút.

Panel odborníkov na futbalové pravidlá sa bude zaoberať žiadosťou juhoamerickej strany 27. októbra v diskusii na diaľku.

Návrh už raz zamietli

Už pred 12 rokmi bol podobný návrh na predĺženie prestávok na 20 minút na stole, ale zástupcovia FIFA ho vtedy zamietli. Vtedy ho predstavitelia strešnej organizácie svetového futbalu označili za príliš komerčný prvok.

Panel IFAB pozostáva zo zástupcov štyroch britských futbalových federácií a delegátov FIFA.

Novembrová schôdzka IFAB sa má zaoberať aj prípadnými zmenami v posudzovaní ofsajdov ako aj zavedením tzv. dočasných náhradníkov za hráčov s podozrením na poranenie hlavy.

Má rovnako pripraviť pôdu na výročné zasadnutie jeho zástupcov vo februári alebo v marci budúceho roku.

Viac k témam: Prestávka
Zdroj: Webnoviny.sk – Viac oddychu hráčom a viac zábavy divákom, prestávky počas futbalových zápasov možno budú dlhšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *