Home / SLOVENSKO / VÚB je najstabilnejšou a najbezpečnejšou bankou na Slovensku

VÚB je najstabilnejšou a najbezpečnejšou bankou na Slovensku

15.10.2021 (Webnoviny.sk) – Po udelení ceny za Najlepšiu banku na Slovensku za rok 2021 získala VÚB od prestížneho magazínu Global Finance najnovšie aj titul najstabilnejšej a najbezpečnejšej banky.

Víťazi boli vybraní spomedzi 1000 najväčších bánk na celom svete prostredníctvom hodnotenia dlhodobých ratingov od renomovaných agentúr ako Moody’s, Standard & Poor’s a Fitch.

„Uplynulý rok je dôkazom odolnosti bankového sektora, ktorý aj počas pandémie poskytoval veľmi potrebné financovanie všetkým možným subjektom. Tieto vybrané najbezpečnejšie banky sú vzormi stability a naďalej poskytujú potrebnú podporu štátom, komunitám či firmám, ktoré sa snažia zotaviť z ekonomických otrasov pandémie,“ povedal Joseph Giarraputo, vydavateľ a riaditeľ redakcie magazínu Global Finance.

Bezpečnosť je v hodnotení ratingových agentúr, ako aj magazínu Global Finance vnímaná skôr z pohľadu odolnosti, čo je najmä viac ako rok a pol po vypuknutí pandémie, veľmi dôležitý faktor. „VÚB banka patrí dlhodobo medzi najstabilnejšie banky a toto ocenenie len potvrdzuje naše silné postavenie na trhu. Ako zelená banka otvárame nové celospoločenské témy, záleží nám na aplikovaní ESG princípov a udržateľnosti nielen v bankovom sektore, ale v celej spoločnosti. Preto vnímame, že toto ocenenie nie je len o bezpečnosti či stabilite, ale aj dôvere,“ dodal generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch.

Informačný servis

Viac k témam: Banky, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – VÚB je najstabilnejšou a najbezpečnejšou bankou na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Korupciu vníma ako závažný problém väčšina Slovákov, po rokoch nedôvery však zaradili políciu na „dobrú“ stranu

Prieskum ďalej ukázal, že viac ako 83 percent respondentov má pocit, že v odhaľovaní korupcie sa nič neurobilo.

Jeden komentár

  1. Pre istotu a tieto vypadky bude lepsie ked vyberiem radsej vsetky peniaze z banky..je to istejsie…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *