Home / SLOVENSKO / Napriek pandémií zaznamenali v rekreačnej oblasti Kurinec rekordnú návštevnosť aj tržby (video)

Napriek pandémií zaznamenali v rekreačnej oblasti Kurinec rekordnú návštevnosť aj tržby (video)

18.9.2021 (Webnoviny.sk) – V rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda pri Rimavskej Sobote mali po minulom roku opäť rekordnú letnú sezónu.

Ako pre agentúru SITA uviedla ekonómka Technických služieb mesta Rimavská Sobota Oľga Fabová, tržby budú oproti roku 2020, keď dosiahli 350-tisíc eur, vyššie približne o 120-tisíc eur, pričom ešte nemajú finančne uzatvorené prevádzky bufetov.

Letná sezóna prebiehala podľa ekonómky veľmi dobre, bez komplikácií s dobrým počasím, čo sa prejavilo v návštevnosti hlavne domácich rekreantov najviac v stanovom tábore a kempe.

Vyťaženosť kempu aj tábora

Celková návštevnosť bazénového komplexu bola počas uplynulého leta viac ako 68-tisíc ľudí, v minulom roku to bolo 60-tisíc. Stanový tábor navštívilo 16 300 osôb oproti 11 700 v roku 2020.

Stanový tábor a kemp bol v mesiacoch júl a august stopercentne vyťažený,“ konštatovala Fabová s tým, že pre maximálny záujem domácich rekreantov o stanový tábor bolo potrebné rozšírenie plochy stanového tábora a elektrických prípojok.

Novinky v areáli

Pre zvýšenú návštevnosť sme ako správcovia zabezpečili kontajnerové toalety a opravili sme opaľovaciu plochu okolo 25-metrového bazéna. Zmenili sme vstup do stanového tábora z opačnej strany kúpaliska, aby nebol spoločný s bazénovým komplexom, kde sme zaviedli elektrickú bránu a kamerový monitoring vstupu,“ doplnila ekonómka.

V súčasnosti Technické služby opravujú komunikácie okolo bazénového komplexu a prístupové chodníky okolo oplotenia z vonkajšej časti.

Viac k témam: bazén, letná sezóna
Zdroj: Webnoviny.sk – Napriek pandémií zaznamenali v rekreačnej oblasti Kurinec rekordnú návštevnosť aj tržby (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *