Home / SVET / Naď rokoval v Ostrave s ministrami obrany, slovenskí piloti sa predstavia na Dňoch NATO

Naď rokoval v Ostrave s ministrami obrany, slovenskí piloti sa predstavia na Dňoch NATO

18.9.2021 (Webnoviny.sk) – Piloti Vzdušných síl Ozbrojených síl SR (OS SR) sú spolu s technikou súčasťou 20. ročníka Dní NATO v Ostrave, kde po boku spojencov zo Severoatlantickej aliancie prezentujú svoje spôsobilosti pri zabezpečovaní obrany štátu a tiež kolektívnej obrany NATO.

Prezentácia vzdušných síl

Na podujatí sa zúčastnil aj minister obrany Jaroslav Naď a štátny tajomník rezortu obrany Marian Majer. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Slovensko je pevnou súčasťou transatlantického spojenectva, ktoré je zároveň najlepšou možnosťou pre zaručenie obrany a bezpečnosti SR. Preto sa na tomto podujatí pridávame k prezentácii vzdušných síl a prostriedkov aj tými našimi,“ priblížil minister Jaroslav Naď.

Rokoval s viacerými ministrami

Vzdušné sily OS SR sa na leteckom podujatí v Ostrave predstavia počas úvodných preletov stíhacími lietadlami MiG-29 a v rámci dynamickej a statickej ukážky vrtuľníkom UH-60M Black Hawk.

Minister obrany Naď v sobotu v Ostrave rokoval s ministrom obrany Českej republiky a ďalšími zástupcami vlády a tiež ministrami obrany Švédska a Slovinska.

Viac k témam: NATO, stíhačka MiG-29, vrtuľník UH-60M Black Hawk
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď rokoval v Ostrave s ministrami obrany, slovenskí piloti sa predstavia na Dňoch NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *