Home / SLOVENSKO / Heger sa stretol s predsedom parlamentu Norlénom, Švédsko považuje za kľúčového spojenca v diskusii o budúcnosti Európy

Heger sa stretol s predsedom parlamentu Norlénom, Švédsko považuje za kľúčového spojenca v diskusii o budúcnosti Európy

9.9.2021 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) považuje Švédsko za kľúčového spojenca v diskusii o budúcnosti Európy. Uviedol to počas stretnutia s predsedom švédskeho parlamentu Andreasom Norlénom. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Heger sa zároveň poďakoval Norlénovi za jeho účasť na štvrtkovej pietnej spomienke pri príležitosti Pamätného dňa obetí holokaustu a rasového násilia. V tejto súvislosti slovenský premiér informoval, že sa v októbri zúčastní na Medzinárodnom fóre, venovanom holokaustu a boju proti antisemitizmu v Malmö.

Predseda švédskeho parlamentu sa zaujímal o reformu súdnictva či boj proti korupcii. Na stretnutí však riešili aktuálne zahraničné témy aj prehlbovanie vzájomnej spolupráce hlavne v oblasti nových technológií. „Do budúcnosti sa zameriavame hlavne na inovácie, teda elektromobilitu a hydrogén,“ vyhlásil Heger.

Viac k témam: Andreas Norlén, medzinárodné vzťahy, Švédsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger sa stretol s predsedom parlamentu Norlénom, Švédsko považuje za kľúčového spojenca v diskusii o budúcnosti Európy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *