Home / SLOVENSKO / Slovensko a Francúzsko spájajú vzťahy na veľmi dobrej úrovni, Korčok sa rozlúčil s končiacim veľvyslancom Léonzim

Slovensko a Francúzsko spájajú vzťahy na veľmi dobrej úrovni, Korčok sa rozlúčil s končiacim veľvyslancom Léonzim

6.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenskú republiku a Francúzsko spájajú podľa ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) vzťahy na veľmi dobrej úrovni. Prispievajú k tomu pravidelné kontakty na úrovni najvyšších predstaviteľov, ale aj spolupráca na úrovni regiónov, miest a obcí.

Minister to povedal počas rozlúčkového rozhovoru s francúzskym veľvyslancom Christophom Léonzim, ktorého pôsobenie na Slovensku sa končí. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

„Pokračujeme v implementácii v poradí tretieho Akčného plánu slovensko-francúzskeho strategického partnerstva, prijatého na roky 2018 až 2022. S naším štvrtým najväčším obchodným partnerom a významným investorom chceme naďalej posilňovať hospodársku spoluprácu,“ povedal šéf slovenskej diplomacie.

Korčok sa končiacemu francúzskemu veľvyslancovi poďakoval za jeho pôsobenie na Slovensku. „Necháva za sebou veľký kus práce, ktorou prispel k vysokej úrovni slovensko-francúzskej relácie v politickej, ekonomickej i kultúrnej oblasti,“ vyhlásil.

Viac k témam: diplomati, medzinárodné vzťahy, veľvyslanec
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko a Francúzsko spájajú vzťahy na veľmi dobrej úrovni, Korčok sa rozlúčil s končiacim veľvyslancom Léonzim © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *