Home / SVET / Dedinka Fucking zatiahla záchrannú brzdu, konečne má pokoj od škodoradostných turistov

Dedinka Fucking zatiahla záchrannú brzdu, konečne má pokoj od škodoradostných turistov

6.9.2021 (Webnoviny.sk) – Do malej rakúskej dedinky Fugging sa opäť vrátil pokoj. Po tom, ako 1. januára tohto roka oficiálne zmenila názov z prechádzajúceho mena Fucking, prestali do nej chodiť škodoradostní návštevníci. Informoval o tom web kurier.at.

Ako uviedla starostka obce Andrea Holznerová, dedinka v Hornom Rakúsku neďaleko Salzburgu s približne 150 obyvateľmi si dlho žila pokojným životom. „S rastúcou popularitou sociálnych médií a naháňačkami bloggerov za najlepším videom a najzábavnejšou fotografiou neustále dochádzalo k masívnemu narúšaniu súkromia miestnych obyvateľov. Preto sme ako obec zatiahli záchrannú brzdu,“ vysvetlila dôvod premenovania dediny.

Priznáva, že zmena názvu bola možno neobvyklý, ale napokon účinný krok. „Od premenovania sa k nám vrátil pokoj,“ doplnila.

Návštevníci Fuckingu v minulosti viackrát ukradli tabule označujúce začiatok a koniec obce. Mnohí sa následne týmto úlovkom prezentovali na sociálnych sieťach pod hashtagom #fuckingaustria. Jedna z posledných tabúľ, ktoré sa v komunite zachovali, sa v nedeľu stala súčasťou expozície vo viedenskom múzeu súčasnej histórie.

Viac k témam: dedinka Fugging, premenovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Dedinka Fucking zatiahla záchrannú brzdu, konečne má pokoj od škodoradostných turistov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *