Home / SLOVENSKO / Polícia počas protestov v Bratislave zadržala 12 ľudí, aj z dôvodu blokovania dopravy (video+foto)

Polícia počas protestov v Bratislave zadržala 12 ľudí, aj z dôvodu blokovania dopravy (video+foto)

2.9.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia v stredu 1. septembra počas protestov v Bratislave zadržala 12 osôb. Ako v tlačovej správe informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, protestujúcich obmedzili na slobode z dôvodu priestupkov proti verejnému poriadku, neuposlúchnutiu výzvy verejného činiteľa, z dôvodu blokovania dopravy, ako aj z dôvodu podozrenia z trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Zablokované Hodžovo námestie

Podľa doterajších informácií sa v súvislosti so služobnými zákrokmi zranila jedna osoba. Polícia uvádza, že po skončení oznámeného verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí sa jeho účastníci pokojne nerozišli, ale sa presunuli k Národnej rade Slovenskej republiky, kde na krátku dobu zablokovali premávku na Mudroňovej ulici.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protest proti vláde, očkovaniu a opatreniam (fotografie)

Následne sa presunuli na oznámené verejné zhromaždenie, ktoré sa konalo od 15:00 na Námestí slobody.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Časť účastníkov oznámeného verejného zhromaždenia z Námestia slobody sa odčlenila od zhromaždenia a krátko po 16:00 zablokovali cestu na Hodžovom námestí a následne križovatku na Hodžovom námestí a Suchom mýte. Tieto osoby sa začali presúvať po vozovke v smere na Most SNP.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viaceré jednotky poriadkovej polície v súčinnosti s príslušníkmi Mestskej polície Bratislava vytvorili na úrovni Dómu sv. Martina kordón a zabránili účastníkom zhromaždenia, aby vošli na most.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Na miesto privolali aj vodné delo

Účastníkov neoznámeného zhromaždenia následne vytlačili policajti späť na Suché mýto, kde blokovali premávku. K týmto účastníkom sa následne pripojili osoby zo skončeného zhromaždenia na Námestí slobody.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

O 17:55 sa časť osôb zo Suchého mýta presunula na križovatku ulíc Šancová a Námestie Franca Liszta, kde rovnako blokovali premávku. „Vďaka zásahu poriadkových jednotiek došlo v čase okolo 18:30 k sprejazdneniu tejto križovatky a následnému obnoveniu premávky,“ pokračoval Szeiff.

Policajti osoby, ktoré blokovali križovatku na Suchom mýte, krátko po 19:00 začali vyzývať, aby priestor križovatky opustili, avšak tieto osoby na opakované výzvy nereagovali. Následným intervenčným zásahom poriadkových jednotiek, ktoré vytvorili kordón a začali tieto osoby vytláčať sa podarilo túto križovatku sprejazdniť. Na miesto privolali aj vodné delo, nakoniec ho však nepoužili.

Viac k témam: protesty v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia počas protestov v Bratislave zadržala 12 ľudí, aj z dôvodu blokovania dopravy (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *