Home / SLOVENSKO / Deťom chýbal počas pandémie pohyb, Únia miest Slovenska podporuje návrat k športu

Deťom chýbal počas pandémie pohyb, Únia miest Slovenska podporuje návrat k športu

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – Únia miest Slovenska (ÚMS) podporila spoločné vyhlásenie organizácií v oblasti športu, vzdelávania, podnikania, podpory a ochrany zdravia detí a mládeže. ÚMS to uviedla v tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa organizácie Daniela Piršelová.

Iniciátorom vyhlásenia je občianske združenie (OZ) Rodičia.sk. To apeluje na nevyhnutnosť otvoriť celospoločenskú debatu na tému športu a zdravia detí, ako súčasť riešenia následkov pandemickej krízy.

Fyzické aj duševné zdravie detí je oslabené

Podľa prieskumu, ktorý OZ Rodičia.sk uskutočnilo v júni, sa podľa troch štvrtín opýtaných obmedzenie športových aktivít pri druhej vlne pandémie podpísalo pod fyzické a duševné zdravie detí a mládeže.

Podľa ÚMS je preto povinnosťou celej spoločnosti upriamiť väčšiu pozornosť na deti a urobiť všetko preto, aby sa čo najskôr mohli z tejto krízy zotaviť a vykročiť smerom k zdraviu, vzdelaniu a spokojnosti.

Pohyb detí chcú maximalizovať

S ohľadom na zdravie a budúcnosť detí a mládeže je preto podľa ÚMS na Slovensku nevyhnutné maximalizovať možnosti trávenia času na čerstvom vzduchu pohybovými aktivitami, zvýšiť pozornosť venovanú pohybovým aktivitám na školách a bezodkladne investovať do školskej športovej infraštruktúry.

Podpora nadväzuje na podpísané Memorandum o spolupráci Únie miest Slovenska s Akadémiou Mateja Tótha, ktorého cieľom je vzájomná podpora športu, a to zavedením tretej hodiny telesnej a športovej výchovy do vybraných základných škôl v ôsmich slovenských mestách od septembra 2021.

Viac k témam: deti, Koronavírus, Pandémia, šport, telesná výchova, zatvorené školy
Zdroj: Webnoviny.sk – Deťom chýbal počas pandémie pohyb, Únia miest Slovenska podporuje návrat k športu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *