Home / SLOVENSKO / Pojednávanie s Kováčikom bude pokračovať, súd plánuje predvolať aj Zemana

Pojednávanie s Kováčikom bude pokračovať, súd plánuje predvolať aj Zemana

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – V piatok 3. septembra má na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračovať hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Súd na poslednom pojednávaní 13. augusta avizoval, že za účelom svedeckej výpovede opätovne predvolá Mateja Zemana.

Bývalý príslušník skupiny takáčovcov už na procese s Kováčikom vypovedal, neskôr ho však policajná inšpekcia obvinila v kauze údajných manipulácií svedeckých výpovedí. Polícii sa Zemana nepodarilo zadržať a on následne v Chorvátsku požiadal o azyl. Miestne orgány ho na základe zatykača zadržali, neskôr ho však prepustili na slobodu.

Dušan Kováčik je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu takáčovcov a tiež z toho, že prijal úplatok 50 000 eur za to, že Úrad špeciálnej prokuratúry nepodá sťažnosť proti prepusteniu údajného šéfa takáčovcov Ľubomíra Kudličku z väzby.

Takisto podľa obžaloby v dvoch prípadoch neoprávnene poskytol informácie o trestných konaniach bývalému šéfovi Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítovi Makóovi. Bývalý špeciálny prokurátor však trvá na svojej nevine. Stíhaný je väzobne.

Viac k témam: pojednávanie, súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Pojednávanie s Kováčikom bude pokračovať, súd plánuje predvolať aj Zemana © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *