Home / SVET / Prímorské katalánske mesto Alcanar postihla náhla povodeň, autá unášala voda (video)

Prímorské katalánske mesto Alcanar postihla náhla povodeň, autá unášala voda (video)

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – Náhla povodeň postihla v stredu prímorské španielske mesto Alcanar na severovýchode krajiny. Povodeň odniesla autá z ulíc k moru. Na záberoch odvysielaných v štátnej televízii TVE voda rýchlo odnášala stoličky, ktoré sa v meste zvyčajne používajú v exteriéroch. Podľa regionálnej katalánskej meteorologickej služby v meste Alcanar od polnoci do druhej popoludní spadlo viac ako 215 litrov zrážok na štvorcový meter.

Varovanie pred silnými dažďami meteorológia vydali pre väčšinu Španielska. Madrid a ďalšie oblasti centrálneho Španielska v noci na stredu zasiahli mierne povodne.

Išlo o dôsledok búrok, počas ktorých podľa španielskej meteorologickej služby vzniklo viac ako deväťtisíc úderov blesku. Ihneď sa neobjavili nijaké správy o zraneniach. Miestne úrady vyzvali ľudí, aby zostali doma a varovali, že ďalší dážď v priebehu dňa by mohol spôsobiť nové záplavy.

Viac k témam: dážď, počasie, povodeň
Zdroj: Webnoviny.sk – Prímorské katalánske mesto Alcanar postihla náhla povodeň, autá unášala voda (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *