Home / SLOVENSKO / Návštevu pápeža Františka na Slovensku bude mediálne pokrývať takmer šesťsto novinárov z celého sveta

Návštevu pápeža Františka na Slovensku bude mediálne pokrývať takmer šesťsto novinárov z celého sveta

1.9.2021 (Webnoviny.sk) – Na mapovanie návštevy pápeža Františka na Slovensku sa registrovalo 580 novinárov z celého sveta. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

So samotným pápežom príde na Slovensko priamo v lietadle 80 novinárov a pracovníkov médií, medzi nimi sú aj traja Slováci, ktorí zastupujú dve redakcie. Registráciu médií ukončili organizátori 31. augusta.

Novinárov ešte budú informovať

Pápež František pricestuje na návštevu Slovenska v nedeľu 12. septembra. Navštívi Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín, kde svoju návštevu v stredu 15. septembra ukončí.

Martin Kramara, ktorý je zodpovedný za médiá, uviedol, že po uzavretí registrácií prípravný tím návštevy odošle novinárom prvé informácie. Chystajú pre nich aj informačnú brožúru o logistike návštevy z pohľadu médií.

„O tom, akým spôsobom im budú odovzdané akreditácie a vstupenky na jednotlivé podujatia, ich budeme informovať cez e-mailové adresy, ktoré zadali pri registrácii,“ vysvetlil.

Ubytovanie v hoteli Carlton

Novinári, ktorí priletia s pápežom, absolvujú pred návštevou Slovenska aj záverečnú svätú omšu na Eucharistickom kongrese v Budapešti. Pocestujú s ním totiž priamo z Ríma cez Budapešť na Slovensko.

Po návšteve Bratislavy, Košíc, Prešova i Šaštína sa s pápežom vrátia naspäť do Ríma. Na Slovensku ich čaká ubytovanie v bratislavskom hoteli Carlton, kde sa pripravuje aj tlačové stredisko.

Druhá skupina novinárov bude návštevu sledovať po registrácii cez oficiálnu stránku navstevapapeza.sk.

Priame prenosy zaisťuje RTVS

Z prihlášok vyplýva, že na Slovensko sa chystajú médiá z Albánska, Argentíny, Rakúska, Belgicka, Kanady, Českej republiky, Španielska, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Írska, Talianska, Poľska, Srbska, Bosny a Hercegoviny, Ukrajiny, Spojených štátov amerických či Vatikánu.

Zo zaregistrovaných novinárov je takmer 400 Slovákov, pričom vyše 110 z nich je zaradených medzi fotografov a približne rovnaký počet je registrovaných kameramanov.

Z hľadiska počtu bude mať najväčší tím slovenská verejnoprávna Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Tá zaisťuje aj priame prenosy z jednotlivých bodov programu pápeža Františka na Slovensku.

Viac k témam: médiá, návšteva pápeža Františka na Slovensku, novinári
Zdroj: Webnoviny.sk – Návštevu pápeža Františka na Slovensku bude mediálne pokrývať takmer šesťsto novinárov z celého sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koho podporí Kresťanská únia vo voľbách? Záborská verí v inteligenciu a rozhľadenosť svojich voličov

Kresťanská únia považuje konzervatívne a kresťanské hodnoty za kľúčové. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *