Home / SLOVENSKO / Polícia upozorňuje na falošnú súťaž, podvodníci imitujú obchodný reťazec Pepco

Polícia upozorňuje na falošnú súťaž, podvodníci imitujú obchodný reťazec Pepco

27.8.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na ďalšiu podvodnú súťaž, ktorá sa šíri sociálnymi sieťami. Upozornila na to v statuse na sociálnej sieti v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR. Podvodníci tentoraz vytvorili stránku, ktorá imituje známy obchodný reťazec Pepco.

Vo fiktívnej súťaži ponúka ľuďom možnosť vyhrať 5 000 eur, ak si správne vyberú spomedzi 15 obálok tú, ktorá údajne ukrýva spomínanú sumu.

Môžete prísť o peniaze

Podľa polície však ide o podvod, ktorého jediným cieľom je získať a zneužiť osobné údaje ľudí. Stránka údajných výhercov kontaktuje pod zámienkou, že vyhrali predmetnú sumu a požaduje po nich osobné údaje potrebné pre vyplatenie výhry.

Orgány činné v trestnom konaní upozorňujú, že fingovaná výhra sa napokon môže skončiť tým, že ľudia, ktorí sa zapojili do súťaže, v konečnom dôsledku o peniaze prídu.

Chýba značka originality

„Už stokrát sme vám opakovali, ako sa nedať nachytať. Táto konkrétna stránka je na prvý pohľad podvodná – neobsahuje žiadne informácie, žiadne kontakty, nemá pri svojom názve modrú značku originality, jej názov je písaný ‚divným‘ fontom, na stránke má iba jeden status,“ uviedla polícia v statuse.

Dodala, že známe značky neorganizujú žiadne podobné súťaže, ale zameriavajú sa na premyslené a profesionálne vyzerajúce súťaže.

Viac k témam: hoax, podvod, súťaž
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia upozorňuje na falošnú súťaž, podvodníci imitujú obchodný reťazec Pepco © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *