Home / SVET / Európska únia pomáha Haiti, do krajiny už poslala desiatky ton potrebného materiálu

Európska únia pomáha Haiti, do krajiny už poslala desiatky ton potrebného materiálu

27.8.2021 (Webnoviny.sk) – Viac ako 125 ton materiálu potrebného na záchranu ľudských životov dopravuje Európska únia (EÚ) letecky na Haiti pre humanitárne organizácie, ktoré v krajine pôsobia. Ide o súčasť reakcie EÚ na zemetrasenie, ktoré Haiti postihlo 14. augusta.

Prvý let prichádza do Port-au-Prince v piatok a druhý let v krajine očakávajú v najbližších dňoch. Informuje o tom Európska komisia na svojej internetovej stránke. Náklad obsahuje zdravotnícke vybavenie, lieky, vodu, hygienické potreby a ďalší materiál, ktorý poskytujú humanitárne organizácie z EÚ.

„V tomto kritickom čase EÚ pokračuje v podpore ľudu Haiti, ktorý trápia následky strašnej katastrofy, ktorá zasiahla krajinu,“ uviedol eurokomisár pre krízový manažment Janez Lenarčič. Po tom, ako Haiti postihlo zemetrasenie s magnitúdom 7,2, EÚ uvoľnila tri milióny eur v rámci naliehavej humanitárnej pomoci s cieľom riešiť najdôležitejšie potreby dotknutých komunít.

EÚ prostredníctvom svojho Mechanizmu civilnej ochrany zároveň koordinuje ponuku pomoci z členských krajín únie, vrátane Španielska, Francúzska, Luxemburska, Holandska a Švédska.

Viac k témam: humanitárna pomoc, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska únia pomáha Haiti, do krajiny už poslala desiatky ton potrebného materiálu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *