Home / SVET / Grécko sprísňuje obmedzenia pre nezaočkovaných, pracovníkov v zdravotníctve môžu suspendovať

Grécko sprísňuje obmedzenia pre nezaočkovaných, pracovníkov v zdravotníctve môžu suspendovať

24.8.2021 (Webnoviny.sk) – Grécky minister zdravotníctva Vassilis Kikilias oznámil obmedzenia a požiadavky pre ľudí, ktorí nie sú očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Tí podľa neho predstavujú viac ako 90 percent pacientov s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Kikilias uviedol, že pracovníci v zdravotníctve a opatrovateľských domoch, ktorí odmietajú očkovanie, nebudú mať tolerančnú lehotu na už skôr oznámené suspendovanie s platnosťou od 1. septembra.

Povinné testovanie

Od 13. septembra do 31. marca musia všetci zamestnanci v súkromnom aj verejnom sektore bez certifikátu potvrdzujúceho očkovanie alebo zotavenie z COVID-19 počas uplynulého pol roka týždenne absolvovať rýchlotesty na koronavírus.

Viac o téme: Koronavírus

Zamestnanci v turizme, akademickej obci, reštauráciách, kaviarňach, baroch, televízii, filme, divadle a hudbe budú musieť absolvovať dva testy týždenne.

Do interiérov vpustia len očkovaných

Interiéry reštaurácií, kaviarní, barov, klubov a zábavných podnikov budú prístupné len pre očkovaných zákazníkov a ľudí, ktorí sa nedávno zotavili z ochorenia COVID-19. Pri vstupoch budú absolvovať kontroly, pri ktorých budú prostredníctvom aplikácie overovať certifikáty.

Vo vnútorných verejných priestoroch a plných vonkajších priestranstvách bude stále povinné nosenie rúšok, a to rovnako pre neočkovaných aj očkovaných.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Grécko sprísňuje obmedzenia pre nezaočkovaných, pracovníkov v zdravotníctve môžu suspendovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *