Home / EKONOMIKA / Informatika / Ministerstvo vypísalo výzvu na podporu lepších informačných služieb verejnej správy za 40 miliónov eur

Ministerstvo vypísalo výzvu na podporu lepších informačných služieb verejnej správy za 40 miliónov eur

13.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) vyhlásilo výzvu na podporu lepších informačných služieb verejnej správy za 40 miliónov eur. Rezort to uviedol v tlačovej správe, ktorú zaslal jeho komunikačný odbor.

Cieľom výzvy je zjednodušiť elektronické vybavovanie pre občanov. Vďaka výzve by tak elektronické vybavovanie požiadaviek občanov malo byť logickejšie, intuitívnejšie a prehľadnejšie. MIRRI SR chce zároveň vizuálne zjednocovať štátne weby. Jeden projekt bude zo zdrojov Európskej únie podporený v minimálnej sume 400-tisíc eur, maximálne vo výške 1,5 milióna eur.

„K výraznému zlepšeniu služieb pre občanov veľakrát napomôžu aj malé riešenia. Práve na ich zavádzanie je určená táto výzva. Jej cieľom je zrýchliť a skvalitniť digitalizáciu podporou inovatívnych riešení, ktoré zvýšia komfort občanov a podnikateľov pri kontakte so štátom,“ povedala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Do výzvy sa môžu prihlásiť orgány riadenia informačných technológií verejnej správy okrem zdravotných poisťovní, Tlačovej agentúry Slovenskej republiky, Rozhlasu a televízie Slovenska a Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Určená je aj pre obce, okrem Bratislavského kraja, mesta Košice a jeho mestských častí, a pre vyššie územné celky mimo Bratislavského kraja. Výzva „Malé zlepšenia eGOV služieb“ je vyhlásená v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Viac k témam: digitalizácia, Operačný program Integrovaná infraštruktúra, verejná správa, webová stránka
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo vypísalo výzvu na podporu lepších informačných služieb verejnej správy za 40 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *