Home / SVET / Rakúska polícia žiada o pomoc, hľadá mladíka a dievča zo Slovenska alebo Česka (foto)

Rakúska polícia žiada o pomoc, hľadá mladíka a dievča zo Slovenska alebo Česka (foto)

12.8.2021 (Webnoviny.sk) – Rakúska polícia žiada o pomoc pri identifikácii dvoch osôb, ktoré by mohli byť zo Slovenska alebo Česka. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ide o muža, ktorý lúpi v obchodoch a ženu, ktorá sa vyskytla na mieste činu.

Mladík lúpi v obchodoch

Muž je zhruba vo veku 20 až 30 rokov a je vysoký zhruba 170 – 175 cm. Má štíhlu postavu, svetlú pokožku, výrazné akné na tvári a na ľavej ruke medzi palcom a ukazovákom môže mať buď tetovanie, znamienko alebo zranenie. Oblečenia sa zbavuje v blízkosti miesta činu.

„Podľa informácií od rakúskych kolegov, v Dolnom Rakúsku vyčíňa mladík, ktorý lúpi v obchodoch. Počká si, než tesne pred zatvorením odídu zákazníci a následne s nožom v ruke núti pokladníkov k vydaniu hotovosti,“ priblížila Bárdyová. Rakúski policajti evidujú tri dokonané lúpeže a jednu neúspešnú.

Pátrajú aj po dievčati

Dodala, že medzičasom získali informácie aj o ďalších siedmich lúpežiach v Rakúsku a jednej v Záhrebe. Svedkovia vypovedali, že môže ísť o Slováka alebo Čecha. V tejto súvislosti rakúska polícia pátra aj po identite dievčaťa, ktoré sa vyskytlo na mieste činu.

Akékoľvek informácie o je možné nahlásiť polícii aj na telefónnom čísle 158.

Viac k témam: krádež, polícia, polícia pátra, rakúska polícia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúska polícia žiada o pomoc, hľadá mladíka a dievča zo Slovenska alebo Česka (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *