Home / šport / Futbal / Brazílski futbalisti na letnej olympiáde v Tokiu obhájili titul šampiónov z Ria

Brazílski futbalisti na letnej olympiáde v Tokiu obhájili titul šampiónov z Ria

7.8.2021 (Webnoviny.sk) – Futbalisti Brazílie sa opäť stali olympijskými šampiónmi a obhájili titul spred piatich rokov v Riu de Janeiro 2016. V sobotňajšom finálovom stretnutí OH 2020 na štadióne v Jokohame triumfovali nad hráčmi Španielska 2:1 po predĺžení.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Do prestávky ponúkli obe mužstvá vyrovnanú partiu, v ktorej mierne dominovali Brazílčania. Tí mohli v 38. min ísť do vedenia, no Richarlison nepremenil pokutový kop, keď loptu poslal nad španielsku bránku.

„Kanárici“ sa však dočkali krátko pred polčasovým hvizdom, keď Matheus Cunha využil nedorozumenie v strede španielskej defenzívy a po zemi umiestnil loptu k ľavej žrdi.

Lopta z voleja

Španieli vstúpili do druhého dejstva s cieľom zmazať jednogólové manko. Podarilo sa im to v 61. min, keď Mikel Oyarzabal po centri z pravej strany z voleja napálil loptu do brazílskej siete.

Zvyšok riadneho hracieho času už rozuzlenie neprinieslo, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom zariadil „zlatú“ brazílsku radosť striedajúci Malcom, ktorý v 108. min využil pekný pas od Antonyho a zblízka rozhodol.

Mužské turnaje

Brazílčania získali na mužských olympijských turnajoch už 6. cenný kov. Momentálne majú bilanciu 2-2-2. Španieli nepridali do zbierky druhé zlato po Barcelone 1992, na konte tak historicky majú jednu zlatú a tri striebornú medaily.

Bronzové medaily v Tokiu vybojovali reprezentanti Mexika. Tí si v piatkovom dueli o 3. miesto poradili s domácimi Japoncami 3:1 a k zlatu z OH 2012 v Londýne pridali historicky druhú medailu z mužského futbalového turnaja pod piatimi kruhmi.

Viac k témam: futbalový súboj, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, olympijské hry
Zdroj: Webnoviny.sk – Brazílski futbalisti na letnej olympiáde v Tokiu obhájili titul šampiónov z Ria © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *