Home / šport / Ostatné športy / Monika Chochlíková bojuje o titul majsterky sveta

Monika Chochlíková bojuje o titul majsterky sveta

6.8.2021 (Webnoviny.sk) – Svetový titul WMC je posledným z radu profesionálnych titulov, ktorý Monike Chochlíkovej chýba. Slovenka je držiteľkou titulu majsterky sveta i Európy kickboxe (K1) a titulu majsterky Európy v thajskom boxe. Z 25-tich zápasov v rokoch 2018 – 2021 zaznamenala len dve prehry. Zároveň sa začala venovať MMA, ktorý je v posledných rokoch v Čechách a na Slovensku veľmi populárnym športom. Aj napriek tomu sa chce venovať primárne thajskému boxu a K1.

„Na zápas o titul WMC sa veľmi teším. S Alkayisovou sme sa stretli na viacerých šampionátoch, spoločne v ringu však ešte nie. Poznám jej prednosti i nedostatky. Mám natrénované maximum a prešla som kvalitnou prípravou, s ktorou mi pomohol môj domáci klub VŠC Dukla a prví veľkí sponzori IOI a Zizzy. Vďaka nim som sa zúčastnila sústredenia v Srbsku a mala kvalitnú regeneráciu. Verím, že to zúročím v súboji a titul získam,“ povedala Monika Chochlíková.

Svetový titul WMC za posledných 25 rokov z Čechov a Slovákov získali len Jiří Žák a Vladimír Moravčík. Zápas Chochlíkovej s aktuálnou svetovou trojkou Alkayisovou, sa tak môže zapísať sa do česko-slovenských dejín bojových športov. „Žena vo svete bojových športov, je niečo ako fintech v klasickom svete financií. Podporovať Moniku a jej súboj svetového významu nám preto dáva veľký zmysel,“ povedal za sponzorov Rastislav Bakala z IOI Corporation, člena skupiny ZIZZY.

Turnaj MTE 11 v Trenčíne prinesie aj ďalšie atraktívne súboje známych mien thajského boxu. „Predstaví sa srbská legenda Strahinja Mitrič, slovenský talent Sebastián „Tank“ Fapšo v zápase s Jozefom Kolodzejom, ako aj bojovníci o titul majstra Slovenska WMC – Leonard Borák, Nikolas Krivák, Lukáš Mandinec a Benjamin Dolnák a ďalší. Navyše, budeme môcť opäť privítať i divákov. Podujatie je úplne vypredané. Takýto záujem nás veľmi teší. O to viac, že ide o náš 18-ty turnaj za posledných 10 rokov,“ uzavrel organizátor Tomáš Tadlánek.

Viac k témam: MMA
Zdroj: Webnoviny.sk – Monika Chochlíková bojuje o titul majsterky sveta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *