Home / šport / Futbal / Žilina v prípade postupu cez Kostanaj vyzve Jablonec alebo Celtic Glasgow

Žilina v prípade postupu cez Kostanaj vyzve Jablonec alebo Celtic Glasgow

2.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ak úradujúci slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava neprejde v kvalifikácii Európskej ligy 2021/2022 cez Lincoln Red Imps z Gibraltáru, v play-off Európskej konferenčnej ligy bude o prienik do skupinovej časti tejto súťaže bojovať s lotyšským tímom FC Riga alebo maltským FC Hibernians.

Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Lotyšský a maltský šampión sa aktuálne nachádzajú v majstrovskej vetve EKL a čakajú ich vzájomné zápasy v 3. kvalifikačnom kole.

V EKL účinkujú zo slovenských tímov aj MŠK Žilina a FC Spartak Trnava, tieto mužstvá prešli už cez 1. aj 2. kvalifikačné kolo. Ak Žiličania prejdú aj cez kazašský Tobol Kostanaj, o skupinovú časť budú bojovať proti českému Jabloncu alebo škótskemu Celticu Glasgow, tieto tímy čaká kvalifikácia Európskej ligy a proti „šošonom“ nastúpi neúspešný z tejto dvojice.

Na Spartak Trnava najprv čakajú dve stretnutia proti izraelskému Maccabi Tel Aviv a ak zverenci trénera Michala Gašparíka ml. postúpia, v boji o skupinovú časť EKL ich čaká postupujúci z dvojice Kolos Kovalivka (Ukr.) – FK Šachťor Karaganda (Kaz.).

Prvé súboje play-off EKL sú na programe 19. augusta, odvety o týždeň neskôr.

Viac k témam: Európska konferenčná liga, Európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilina v prípade postupu cez Kostanaj vyzve Jablonec alebo Celtic Glasgow © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *