Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Dostali ste prvú dávku vakcíny pred 9. júlom? Po návrate zo zahraničia vás čaká karanténa

Dostali ste prvú dávku vakcíny pred 9. júlom? Po návrate zo zahraničia vás čaká karanténa

31.7.2021 (Webnoviny.sk) – Osoby, ktoré dostali prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 pred 9. júlom, už musia ísť do karantény. Vyplýva to uznesenia Ústavného súdu SR, ktoré v sobotu vyšlo v zbierke zákonov. Stanovisko poskytol Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR).

Viac o téme: Koronavírus

„Ústavný súd zverejnením uznesenia pozastavil časť paragrafu deväť vyhlášky ÚVZ SR o prechodnom ustanovení pre osoby po prvej dávke vakcíny, ktorú absolvovali do 9. júla. Pôvodne mohli ukončiť karanténu hneď v prvý deň po obdržaní negatívneho výsledku testu na COVID-19. Toto prechodné obdobie malo platiť do pondelka 2. augusta, zverejnením uznesenia Ústavného súdu SR však prestalo platiť už dnes,“ informoval Eliáš.

V súčasnosti tieto osoby po vstupe na Slovensko musia ísť do domácej karantény s tým, že najskôr na piaty deň môžu podstúpiť PCR test. Ak je výsledok testu negatívny, karanténa sa im končí.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, Pandémia, PCR test
Zdroj: Webnoviny.sk – Dostali ste prvú dávku vakcíny pred 9. júlom? Po návrate zo zahraničia vás čaká karanténa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *