Home / SVET / Juh Brazílie prekvapilo výnimočne chladné počasie, uprostred leta tam nasnežilo (video)

Juh Brazílie prekvapilo výnimočne chladné počasie, uprostred leta tam nasnežilo (video)

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Výnimočne chladné počasie prinieslo južnej Brazílii sneh, ktorý v krajine vídať len zriedkavo. Najmenej 43 miest zaregistrovalo v stredu v noci sneh alebo mrznúci dážď, informovala meteorologická služba Climatempo.

Miestne televízie odvysielali zábery, na ktorých Brazílčania stavajú snehuliaka a guľujú sa v meste Bom Jesus, ktoré sa nachádza v štáte Rio Grande do Sul. V Sao Joaquim v štáte Santa Catarina zase stromy obťažkali mráz a cencúle.

Sneh nie je v Brazílii bežný, a to ani v južných regiónoch počas zimy na južnej pologuli. Naposledy Brazília zažila snehovú búrku v roku 1957, keď v štáte Santa Catarina napadalo 1,3 metra snehu.

Očakáva sa, že teploty budú ďalej klesať a je možné, že bude znova snežiť. Brazílsky vládny meteorologický ústav informoval, že nízke teploty by mohli pretrvať do začiatku augusta a do piatka by v štátoch Mato Grosso do Sul, Sao Paulo, Minas Gerais a Goias mohlo mrznúť.

Viac k témam: extrémne počasie, sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Juh Brazílie prekvapilo výnimočne chladné počasie, uprostred leta tam nasnežilo (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útokoch na dedinu Očeretyne používajú aj chemické zbrane, tvrdí hovorca ukrajinskej skupiny síl

Dedina leží približne 50 kilometrov južne od mesta Časiv Jar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *