Home / SLOVENSKO / Riaditeľkou NAKA sa stala Kurrayová, nastúpi počas náročného obdobia

Riaditeľkou NAKA sa stala Kurrayová, nastúpi počas náročného obdobia

30.7.2021 (Webnoviny.sk) – Od 1.augusta nastupuje do funkcie riaditeľky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Eva Kurrayová. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka s tým, že Kurrayová prešla riadnym výberovým konaním s päťčlennou výberovou komisiou.

Tá bola zložená zo zástupcov polície, Ministerstva vnútra SR, Generálnej prokuratúry SR a Odborového zväzu PZ. Podstúpila aj polygrafické vyšetrenie (tzv. detektor lži), ktoré preskúmalo jej pravdovravnosť.

„Zvládla náročné výberové konanie s najlepším výsledkom, je to pre mňa známka vysokej kvality a profesionality. Nastúpi do náročného obdobia, očakávam od nej, že ukáže svoje vysoké nasadenie a odhodlanie,“ povedal policajný prezident Peter Kovařík. Doplnil, že NAKA má za posledné obdobie najlepšie výsledky za svojej existencie a verí, že Kurrayová bude pokračovať v nastavenom trende.

Plukovníčka Eva Kurrayová pôsobí v Policajnom zbore od roku 1999. Od roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr pôsobila na Úrade boja proti korupcii. Na NAKA pôsobila od jej vzniku v roku 2012.

Predošlý riaditeľ NAKA Branislav Zurian odišiel z funkcie, ako aj zo služobného pomeru v polícii k 15. máju.

Viac k témam: detektor lži, výberové konanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Riaditeľkou NAKA sa stala Kurrayová, nastúpi počas náročného obdobia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *