Home / SLOVENSKO / Slovenska čaká na niektorých častiach výdatné sneženie, meteorológovia varujú aj pred silným vetrom

Slovenska čaká na niektorých častiach výdatné sneženie, meteorológovia varujú aj pred silným vetrom

BRATISLAVA 27. decembra (WebNoviny.sk) – Výstrahy pred snežením, vetrom a tvorbou závejov vydal na najbližšie dva dni Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Vo štvrtok a piatok sa týkajú celého územia Trenčianskeho, Banskobystrického a Žilinského kraja.

Pred zhoršeným počasím by mali byť na pozore aj obyvatelia a návštevníci niektorých okresov v Nitrianskom, Trnavskom a Prešovskom kraji, konkrétne okresov Levice, Topoľčany, Zlaté Moravce, Piešťany a Poprad. Zároveň na horách môže situáciu komplikovať silný vietor.

Ako informuje SHMÚ na svojej webstránke www.shmu.sk, od štvrtka 28. decembra od 22:00 až do piatka 29. decembra do 10:00 platí na území celého Banskobystrického kraja výstraha 2. stupňa pred snežením.

Odporúčame:
Vo Vysokých, Nízkych a Západných Tatrách pretrváva 2. stupeň lavínového nebezpečenstva

Miestami môže napadnúť 15 až 30 cm nového snehu. Predpokladaná výška nového snehu je síce bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu a skomplikovať dopravu a pohyb ľudí. Výstrahu 2. stupňa pred snežením vydal SHMÚ od štvrtkového večera do piatka do 10:00 aj pre tri okresy v Trenčianskom kraji, pre Považskú Bystricu, Prievidzu a Púchov.

Pre zvyšné okresy Trenčianskeho kraja platí výstraha 1. stupňa. Tvoriť sa tu môžu aj snehové záveje. Výstraha 2. stupňa pred snežením platí od štvrtkového večera do piatka do 10:00 aj pre celý Žilinský kraj. Pozor si aj tu treba dať na snehové záveje.

Viac k témam: počasie, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav, silný vietor, sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenska čaká na niektorých častiach výdatné sneženie, meteorológovia varujú aj pred silným vetrom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *