Home / SLOVENSKO / Matovič už má plné zuby z napätia v Za ľudí, celá situácia mu príde ako kto z koho

Matovič už má plné zuby z napätia v Za ľudí, celá situácia mu príde ako kto z koho

21.7.2021 (Webnoviny.sk) – Napätá situácia v strane Za ľudí by sa už mohla skončiť. Po stredajšom rokovaní vlády to médiám povedal expremiér a minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

Kolíková tlačí partnerov do kúta

Vláda SR v stredu totiž odvolala Michala Luciaka (Za ľudí) z postu štátneho tajomníka na ministerstve spravodlivosti. Vyhovela tak návrhu šéfky rezortu Márie Kolíkovej (Za ľudí).

„Pani Kolíková chce zjavne týmto zvyšovať svoju hodnotu a tlačiť koaličných partnerov do kúta. Celá situácia v strane mi už príde ako ,kto z koho´. Malo by sa to čím skôr vyriešiť,“ dodal Matovič.

Cieľom bolo vyhodenie Leščákovej

Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v stredu povedala, že Kolíková dehonestuje dôležité štátne funkcie.

„Odvolaním Michala Luciaka z funkcie štátneho tajomníka sleduje Mária Kolíková ciele, ktoré nemajú nič spoločné s hodnotami strany Za ľudí. Cieľom jej skupiny totiž je, aby z parlamentu ,vyhodili´ Vieru Leščákovú, ktorá je náhradníčkou za Michala Luciaka,“ myslí si Remišová. Luciak sa totiž po konci vo funkcii štátneho tajomníka vráti do Národnej rady SR ako poslanec.

Viac k témam: odvolanie z funkcie, štátny tajomník
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič už má plné zuby z napätia v Za ľudí, celá situácia mu príde ako kto z koho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *