Home / SLOVENSKO / Strana SaS si zvolila členov republikovej rady, najväčšiu dôveru získal Martin Klus

Strana SaS si zvolila členov republikovej rady, najväčšiu dôveru získal Martin Klus

12.6.2021 (Webnoviny.sk) – Delegáti strany Sloboda a Solidarita (SaS) zvolili na dnešnom kongrese v Pezinku osem členov republikovej rady. Sú medzi nimi Martin Klus, Jozef Kanuščák, Marián Viskupič, Juraj Jevin, Miroslav Žiak, Michal Uherčík, Juraj Droba a Jana Bittó Cigániková.

Troch členov zvolili na štyri roky, jedného na tri roky, dvoch na dva roky a na jeden rok volili dvoch členov. Najviac hlasov získal štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus. Rovnako zvolili členov revíznej komisie a rozhodcovskej komisie. Výsledky oznámil predseda volebnej komisie Radovan Sloboda s tým, že voľba bola mimoriadne náročná, keďže trvala viac ako štyri hodiny.

Predseda liberálov Richard Sulík uviedol, že spravia všetko pre to, aby táto vláda na čele s Eduardom Hegerom (OĽaNO) fungovala do februára 2024, teda do riadneho termínu parlamentných volieb. Na dnešnom kongrese podľa jeho slov potrebovali zvoliť chýbajúcich členov republikovej rady a až po dnešku je kompletná. Politické otázky neriešili.

Reagoval tak na otázku, či si vie predstaviť spoluprácu so stranou Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). Doplnil však, že si ju predstaviť nevie, lebo je to podľa neho prezlečený Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).

Republiková rada SaS je výkonným orgánom strany. Za svoju činnosť zodpovedá kongresu a je povinná riadiť sa jeho uzneseniami a zabezpečovať ich plnenie. Republikovú radu tvorí predseda strany z titulu svojej funkcie a 12 ďalších členov volených kongresom.

Viac k témam: Kongres, kongres strany
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana SaS si zvolila členov republikovej rady, najväčšiu dôveru získal Martin Klus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *