Home / šport / Ostatné športy / Kladivárka Wlodarczyková sa stala víťazkou ankety Track and Field News

Kladivárka Wlodarczyková sa stala víťazkou ankety Track and Field News

MOUNTAIN VIEW 23. decembra (WebNoviny.sk) – Kladivárska svetová šampiónka Anita Wlodarczyková sa stala Svetovou atlétkou roka v tradičnej ankete prestížneho amerického atletického Track and Field News. Poľka získala v hlasovaní 317 bodov, o 5 viac ako ruská výškarka Maria Lasickiené.

Wlodarczykovej víťazný náskok bol druhý najnižší v histórii ankety. Svetová kladivárska rekordérka triumfovala celkovo tretí raz v kariére (2014, 2016, 2017) a je len štvrtá vrhačka v histórii s týmto ocenením. Pred ňou ho získali ešte Faina Meľniková z bývalého ZSSR, Nemka Ilona Briesenicková a Valerie Adamsová z Nového Zélandu.

Odporúčame:
Kompletné výsledky ankety Športovec roka 2017

Na tretej priečke v tohtoročnej ankete skončila Európska atlétka roka, grécka žrdkárka Ekaterini Stefanidiová s 250 bodmi a až štvrtá priečka pripadla Svetovej atlétke roka 2017 Belgičanke Nafissatou Thiamovej (242).

Na zvyšných miestach v top 10 skončili kenská strednotratiarka Hellen Obiriová (208), juhoafrická strednotratiarka Caster Semenyová (192), diskárka Sandra Perkovičová z Chorvátska (134), kenská strednotratiarka Faith Kipyegonová, etiópska vytrvalkyňa Almaz Ayanová (obe 81) a jamajská šprintérka Elaine Thompsonová (71).

Z 36 hlasov atletických expertov sa Wlodarczyková ocitla na prvej priečke 19-krát, Lasickiené 14-krát, dva razy sa najvyššie dostali Stefanidiová a raz Thiamová.

Viac k témam: Anita Wlodarczyková, atletika, Track and Field News
Zdroj: Webnoviny.sk – Kladivárka Wlodarczyková sa stala víťazkou ankety Track and Field News © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *