Home / SVET / Heger odišiel na zahraničnú cestu do Varšavy, diskutovať bude o pandémii aj európskej agende

Heger odišiel na zahraničnú cestu do Varšavy, diskutovať bude o pandémii aj európskej agende

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Rokovania vo Varšave v Poľsku sa budú týkať aktuálnej epidemiologickej situácie, európskej agendy či bilaterálnej a cezhraničnej spolupráce. Uviedlo to tlačové oddelenie Úradu vlády SR pred štvrtkovou oficiálnou návštevou premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) v Poľsku.

Z premiérovho pracovného programu vyplýva, že sa vo Varšave stretne s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a predsedom vlády Mateuszom Morawieckim. Poobede navštívi Slovenský inštitút a tiež položí vence k pomníku Čaty 535 Slovákov a k Hrobu neznámeho vojaka.

S premiérom cestuje aj poslanec Národnej rady SR a predseda Výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽaNO). Ten bude mať vo Varšave samostatný program. Stretnúť by sa mal s poľským podpredsedom Výboru pre infraštruktúru a podpredsedom pre hospodárstvo a rozvoj Sejmu Poľskej republiky.

Do Hegerovej delegácie patrí aj štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus, štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec a veľvyslanec SR v Poľskej republike Andrej Droba.

Viac k témam: medzinárodné vzťahy, premiér Slovenskej republiky, Výbor NR SR pre hospodárske záležitosti, zahraničná cesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger odišiel na zahraničnú cestu do Varšavy, diskutovať bude o pandémii aj európskej agende © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pre meškanie pomoci Ukrajine môžu mať rakety ATACMS slabší účinok, Rusi sa zrejme na ne pripravili

Novšie modely ATACMS majú maximálny dolet približne 300 kilometrov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *