Home / EKONOMIKA / Sulíkova výzva na vrátenie dotácií na nájomné sa zdá byť úspešná, žiadatelia odovzdali už tisíce eur

Sulíkova výzva na vrátenie dotácií na nájomné sa zdá byť úspešná, žiadatelia odovzdali už tisíce eur

10.6.2021 (Webnoviny.sk) – Minulotýždňová výzva ministra hospodárstva Richarda Sulíka adresovaná neoprávneným žiadateľov o dotácie na nájomné, aby vrátili poskytnuté finančné prostriedky, vyvolala podľa všetkého medzi podnikateľmi odozvu.

Ako pre agentúru SITA uviedol rezort hospodárstva, od minulej stredy zaznamenal vrátenie súm v prípade 12 žiadostí spolu vo výške 17 960 eur. Presné dôvody vrátenia pritom aktuálne ministerstvo určiť nevie a pripomína, že priebežne eviduje vrátenie platieb z rôznych dôvodov.

Intenzívne kontroly pokračujú

„Napríklad mohlo byť v žiadosti zle uvedené číslo účtu, mohlo ísť o preklepy či nesprávne zohľadnená DPH. Ak na to žiadatelia prídu, platbu vrátia a komunikujú s rezortom hospodárstva spôsob podania novej, opravenej žiadosti,“ priblížila hovorkyňa rezortu Katarína Matejková.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Ministerstvo zároveň zdôraznilo, že pokračuje v intenzívnych kontrolách už pridelených dotácií a pri podozreniach na subvenčný podvod podá trestné oznámenia, tak ako sa stalo minulý týždeň.

Nulová tolerancia

Minister hospodárstva Richard Sulík minulý týždeň informoval o podaní trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu. Týka sa medializovaného prípadu skupiny bratislavských poslancov, ktorí mali neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné.

„Som sklamaný z tohto konania a chcel by som všetkých ostatných žiadateľov upozorniť, že tu bude platiť nulová tolerancia,“ uviedol a zároveň na nepoctivých podnikateľov apeloval, aby peniaze vrátili. „Vráťte, prosím vás, tie peniaze, aby ste nemali v krátkej budúcnosti problém,“ odkázal im minister.

Rezort hospodárstva už vyplatil v druhom kole dotácií na nájomné viac ako 49 miliónov eur. Pomoc poskytol takmer 35-tisíc žiadateľom. V prvej vlne štát takýmto spôsobom pomohol viac ako 19-tisíc subjektom a vyplatil takmer 40 miliónov eur.

Viac k témam: dotácie na nájomné, Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkova výzva na vrátenie dotácií na nájomné sa zdá byť úspešná, žiadatelia odovzdali už tisíce eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *