Home / SLOVENSKO / Pellegrini vyzval ministra vnútra na demisiu, odvolávať chce aj Hegera (video)

Pellegrini vyzval ministra vnútra na demisiu, odvolávať chce aj Hegera (video)

3.6.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini vyzval ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO), aby podal demisiu.

Tento post treba podľa neho prenechať človeku, ktorý bude schopný dostať naspäť pod kontrolu všetky silové zložky v štáte, upokojí situáciu a garantuje vyšetrenie všetkých závažných podozrení.

Pellegrini tvrdí, že vláda stratila kontrolu nad vedením silových zložiek. Reagoval tak na štvrtkové zadržanie šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Sz. Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA).

Ak by podľa Pellegriniho podal Mikulec demisiu, stále musí byť v hre aj návrh na vyslovenie nedôvery celej vláde. Nezaradení poslanci a členovia Hlasu-SD majú pripravený návrh na odvolanie premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO).

Časť podpisov je podľa Pellegriniho už vyzbieraná. Ďalšie podpisy začnú od zvyšku opozície zbierať v najbližších dňoch. „Zvážime, v akom kroku a akom časovom horizonte takýto návrh má padnúť,“ dodal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: demisia, minister vnútra SR, odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini vyzval ministra vnútra na demisiu, odvolávať chce aj Hegera (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *