Home / SLOVENSKO / Dôchodca Stanislav chcel zastreliť manželku, o zbraň sa naťahovali v kúpeľni

Dôchodca Stanislav chcel zastreliť manželku, o zbraň sa naťahovali v kúpeľni

31.5.2021 (Webnoviny.sk) – Dôchodca v Bratislave sa pokúsil zabiť svoju manželku, teraz čelí obvineniu z pokusu o vraždu. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková, pokúsil sa o to 23. mája v rodinnom dome na Bradlianskej ulici v prvom bratislavskom okrese. „Počas nasledujúcich dní boli vykonávané všetky potrebné procesné úkony a expertíza stôp z miesta činu,“ vysvetlila oneskorené informovanie verejnosti.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave vzniesol obvinenie proti 79-ročnému Stanislavovi N. z Bratislavy pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.

Hádku vyvolali majetkové pomery

Obvinený Stanislav 22. mája v čase okolo 23:00 v rodinnom dome na Bradlianskej ulici po slovnej hádke viackrát fyzicky napadol svoju 60-ročnú manželku. Slovná hádka sa mala týkať majetkových pomerov manželského páru.

„Následne po vzájomnom strkaní obvinený odišiel do vedľajšej izby, odkiaľ priniesol strelnú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe,“ uviedla hovorkyňa a dodala, že so zbraňou v ruke sa vyhrážal, že zabije seba aj manželku. Žena sa ukryla v priestoroch svojej izby, keď zaznel výstrel zo zbrane. Náboj nikoho nezasiahol, na ženu však spadla časť omietky.

Žena utrpela viacnásobné poranenia

Poškodená opakovane prosila obvineného, aby prestal, ten však na jej prosby nereagoval. Neskôr sa v kúpeľni rodinného domu vzájomne naťahovali o zbraň, pričom muž údajne priložil hlaveň zbrane k telu ženy. Obvinený nakoniec udrel manželku po hlave nezisteným predmetom.

Žene sa podarilo zbrane zmocniť a schovať ju. Poškodená zaspala, zobudil ju až príchod polície, ktorú privolal obvinený, pričom tvrdil, že manželka ho bije. Žena utrpela viacnásobné poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Viac k témam: dôchodca, pokus o vraždu, streľba, zbraň
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôchodca Stanislav chcel zastreliť manželku, o zbraň sa naťahovali v kúpeľni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *