Home / šport / Futbal / Futbalisti Neapola si nezahrajú v Lige majstrov, tréner Gattuso končí na lavičke tímu

Futbalisti Neapola si nezahrajú v Lige majstrov, tréner Gattuso končí na lavičke tímu

24.5.2021 (Webnoviny.sk) – V dramatickom závere Serie A v boji o miestenky v Lige majstrov sa napokon Čierny Peter ušiel futbalistom SSC Neapol. Domáca remíza v poslednom kole v súboji s hráčmi Verony (1:1) ich odsunula až na piatu priečku konečnej tabuľky len s istotou účasti v skupinovej fáze Európskej ligy.

Dve sezóny

A práve nezvládnutie záveru sezóny znamená, že Gennaro Gattuso končí na lavičke tímu, ktorého dres si v tejto sezóne sporadicky obliekal aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

„Milý Rino, som šťastný, že sme spolu strávili takmer dve sezóny. Ďakujem ti za tvoju prácu a želám ti úspech, kdekoľvek sa ocitneš. A objímam aj tvoju ženu a deti,“ rozlúčil sa s Gattusom prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis prostredníctvom sociálnej siete.

Bojkot Neapolčanov

Taliansky majster sveta z roku 2006 Gattuso (43) prevzal SSC Neapol v decembri 2019 po Carlovi Ancelottim a v júni 2020 s klubom vybojoval Coppa Italia. Hoci sa jeho odchod po skončení tejto sezóny všeobecne očakával, na otázky médií neodpovedal. Bojkot Neapolčanov v mediálnej sfére trvá od februára tohto roku.

Ligu majstrov si v budúcej sezóne okrem majstrovského Interu Miláno z talianskej najvyššej súťaže zahrajú aj AC Miláno, Juventus Turín a Atalanta Bergamo. AC Miláno návrat do LM po ôsmich rokoch spečatil víťazstvom v Bergame 2:0 a Juventus si zasa k definitíve pomohol triumfom v Bologni 4:1.

Viac k témam: futbal, Liga majstrov, Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalisti Neapola si nezahrajú v Lige majstrov, tréner Gattuso končí na lavičke tímu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *