Home / šport / MOTOR šport / Tragédia na rally v Austrálii, počas 24 hodín zahynuli traja pretekári (video)

Tragédia na rally v Austrálii, počas 24 hodín zahynuli traja pretekári (video)

24.4.2021 (Webnoviny.sk) – Už tri obete na životoch si vyžiadala tohtoročné edícia vytrvalostných motoristických pretekov Targa Tasmania rally. Podujatie na ostrove Tasmánia prebieha od pondelka, k tragickým incidentom prišlo v piatok a sobotu. „Sú to devastujúce dni. Súcitíme s rodinami a priateľmi, keďže prišli o najbližších,“ uviedol šéf pretekov Mark Perry prostredníctvom tlačového vyhlásenia.

V piatok na tasmánskych cestách zahynul 68-ročný jazdec Shane Navin, keď jeho vozidlo zišlo zo súťažnej trate. Jeho spolujazdec z nehody vyviazol bez zranenia. V sobotu prišla o život po náraze vozidla do stromu dvojčlenná posádka – 68-ročný vodič Leigh Mundy a 59-ročný spolujazdec Dennis Neagle.

Šesťdňové podujatie sa koná na uzavretých tasmánskych cestách, počas pretekov jednotlivé posádky absolvujú cez 2000 km. Nedeliteľnou súčasťou Targa Tasmania rally sú aj vozidlá z dávnejšej minulosti s posádkami štarších ročníkov.

Viac k témam: moto, Rally, Targa Tasmania rally
Zdroj: Webnoviny.sk – Tragédia na rally v Austrálii, počas 24 hodín zahynuli traja pretekári (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *