Home / SLOVENSKO / Pre osoby s potvrdením o prekonaní COVID-19, ktorý nie je starší ako 180 dní, neplatí zákaz vychádzania

Pre osoby s potvrdením o prekonaní COVID-19, ktorý nie je starší ako 180 dní, neplatí zákaz vychádzania

17.4.2021 (Webnoviny.sk) – Obmedzenie pohybu zákazom vychádzania sa nevzťahuje na osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako 180 dní.

Viac o téme: Koronavírus

Ako informuje Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR), pri tvorbe vyhlášky vychádzal z najnovších odporúčaní konzília odborníkov a medzinárodných zdravotníckych inštitúcií a stanovil lehotu 180 dní, ktoré neboli premietnuté do odporúčaní a záverov Pandemickej komisie vlády SR.

„K odstráneniu nesúladu príde na najbližšom zasadaní vlády SR v stredu 21. apríla tak, že časový interval potvrdenia po prekonaní COVID-19 sa predĺži z 90 na 180 dní. Príslušné kontrolné orgány budú do tohto času usmernené, aby rešpektovali potvrdenia o prekonaní COVID-19, ktoré nie sú staršie ako 180 dní,“ dodal ÚVZ SR.

Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre osoby s potvrdením o prekonaní COVID-19, ktorý nie je starší ako 180 dní, neplatí zákaz vychádzania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *