Home / SVET / Rusi zadržali ukrajinského diplomata, v Petrohrade mal získavať utajené informácie

Rusi zadržali ukrajinského diplomata, v Petrohrade mal získavať utajené informácie

17.4.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 17. apríla 2021, 15:05

Ruské úrady zadržali ukrajinského diplomata pre údajné získavanie utajených informácií. Federálna bezpečnostná služba (FSB) v sobotu informovala, že ukrajinského konzula v Petrohrade Alexandra Sosoňuka v piatok vzali do väzby.

Stalo sa tak počas stretnutia s Rusom, v rámci ktorého získal „informácie utajovanej povahy obsiahnuté v databázach orgánov činných v trestnom konaní a FSB“. Vyhlásenie FSB, o ktorom informovali ruské tlačové agentúry, neobsahovalo ďalšie detaily.

Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničia informoval, že Sosoňuka už prepustili z väzby a nachádza sa na ukrajinskej diplomatickej pôde. Ukrajina podľa jeho slov pripravuje reakciu, podrobnosti ale neuviedol. Zatiaľ nie je jasné, či Rusko diplomata vyhostí.

Diplomata zadržali v čase zvyšujúceho sa napätia medzi Ruskom a Ukrajinou pre rozmiestňovanie ruských vojsk pozdĺž hranice s ukrajinským Donbasom, ktorý majú pod kontrolou Ruskom podporovaní separatisti.

Viac k témam: diplomati, špionáž, zatknutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi zadržali ukrajinského diplomata, v Petrohrade mal získavať utajené informácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *