Home / SLOVENSKO / Strana Za ľudí plne dôveruje ŠÚKL-u a vedcom, Remišová preto odmieta útoky na ich adresu

Strana Za ľudí plne dôveruje ŠÚKL-u a vedcom, Remišová preto odmieta útoky na ich adresu

16.4.2021 (Webnoviny.sk) – Koaličná strana Za ľudí plne dôveruje Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a slovenským vedcom a odmieta akékoľvek útoky na ich adresu. V stanovisku, ktoré zaslalo tlačové oddelenie Za ľudí to uviedla predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová.

Reagovala tým na tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) zo štvrtka 15. apríla, na ktorej zopakoval, že stanovisko ŠÚKL poškodilo dobré meno ruskej vakcíny Sputnik V vo svete. Riaditeľku ŠÚKL Zuzanu Baťovú zároveň obvinil zo šírenia bludov.

Rovnaké pravidlá pre všetky vakcíny

„Pre všetky vakcíny, či sú z Ruska, Ameriky, Veľkej Británie alebo zo Švédska musia platiť rovnaké pravidlá. Tak postupuje aj Nemecko, Rakúsko, Česká republika a ďalšie krajiny. Všetky sú pripravené očkovať aj Sputnikom V hneď po tom, ako ho schváli Európska lieková agentúra a ako bude isté, že vakcína je bezpečná,” priblížila Remišová.

Čakanie na riešenie situácie

Všetci podľa nej čakajú na to, že ruská strana dodá potrebné dokumenty, aby sa vakcína mohla rýchlo schváliť. Remišová doplnila, že o mimoriadnom dočasnom použití vakcíny Sputnik V rozhodol podľa zákona bývalý minister zdravotníctva pred viac ako mesiacom.

„Z viacerých dôvodov sa však vakcína stále nepoužíva. Nový minister zdravotníctva má našu dôveru a čakáme na jeho návrh na riešenie situácie s vakcínou Sputnik V. Riešenie tejto situácie je odbornou a technickou záležitosťou v kompetencii ministra zdravotníctva a nie je potrebné mať k tomu desiatky tlačových konferencií bez prezentácie reálneho riešenia,” dodala líderka Za ľudí.

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandémia, Sputnik V
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Za ľudí plne dôveruje ŠÚKL-u a vedcom, Remišová preto odmieta útoky na ich adresu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *