Home / SLOVENSKO / Union pozýva ťažko chorých poistencov na očkovanie proti Covid-19

Union pozýva ťažko chorých poistencov na očkovanie proti Covid-19

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Už tri týždne spolupracuje zdravotná poisťovňa Union s Bratislavským samosprávnym krajom na obsadzovaní špeciálnych termínov na očkovanie. „K vakcíne proti Covid-19 sme pomohli dostať sa približne 380 chronicky alebo ťažko chorým  poistencom Unionu, ktorí ponúknutý termín aj akceptovali,“ hovorí Elena Májeková, riaditeľka sekcie zdravotného poistenia v Unione. Išlo o mimoriadne termíny a obsadili sa všetky voľné časové sloty, ktoré boli poisťovni poskytnuté. „Som presvedčená o tom, že najzraniteľnejšie skupiny ľudí, by mali byť zaočkované čo najskôr, preto som veľmi rada, že môžeme pomôcť. Reakcie ľudí na naše telefonáty boli výborné, pozvánku odmietol len ten, kto mal naozaj vážny dôvod,“ vysvetľuje E.Májeková.

Pozvanie na prednostné očkovanie dostali najmä ľudia s diagnózami ako  skleróza multiplex,  so stredne ťažkým a ťažkým stupňom reštrikčnej ventilačnej poruchy, s chronickým srdcovým zlyhaním, s ťažkou formou astmy či opakovane prekonanou pneumóniou, s prekonanou závažnou formou sepsy a mnohými ďalšími.

„V tejto spolupráci budeme v prípade záujmu s BSK aj naďalej pokračovať a sme pripravení takto pomáhať aj ostatným samosprávnym krajom, nemocniciam alebo aj NCZI v prípade, že nám ponúknu voľné termíny na očkovanie,“ vyjadrila sa E.Májeková.

Informačný servis

Viac k témam: COVID-19, očkovanie, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Union pozýva ťažko chorých poistencov na očkovanie proti Covid-19 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *