Home / SLOVENSKO / Záchranári hlásia najmenší počet veľkonočných výjazdov pre alkohol, opilo sa však iba 13-ročné dievča

Záchranári hlásia najmenší počet veľkonočných výjazdov pre alkohol, opilo sa však iba 13-ročné dievča

6.4.2021 (Webnoviny.sk) – Záchranári zasahovali počas Veľkonočného pondelka pre problémy s alkoholom na celom území Slovenska osemkrát, čo za posledné roky predstavuje najnižší počet zásahov v tejto súvislosti.

Ako ďalej informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, v roku 2020 pomáhali záchranári 11 osobám pod vplyvom alkoholu, o rok predtým 23 osobám a v roku 2018 zase 15 osobám. Rekordným bol podľa hovorkyne v tejto súvislosti rok 2017, keď potrebovalo pomoc až 72 ľudí pod vplyvom alkoholu s vážnymi zdravotnými ťažkosťami.

„Medzi ôsmimi intoxikovanými alkoholom, ktorí potrebovali v pondelok pomoc, bolo jedno dieťa,“ uviedla Krčová. Dodala, že išlo o 13-ročné dievča, ktoré po vypití bližšie neurčeného množstva alkoholu upadlo do bezvedomia a muselo byť po ošetrení vo vážnom stave prevezené do nemocnice.

Celkovo bolo na Slovensku počas Veľkonočného pondelka podľa Krčovej potrebných 1 342 zásahov záchranárov. „K najčastejším diagnózam, pre ktoré vyrážali záchranári do terénu, patrili sťažené dýchanie, vysoký tlak a bolesti brucha. Práve bolesti brucha patria k tradičným zdravotným ťažkostiam počas sviatkov,“ spresnila. Dodala, že najčastejšie sú spôsobené prejedaním sa alebo diétnou chybou.

Viac k témam: alkohol, Veľká noc, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranári hlásia najmenší počet veľkonočných výjazdov pre alkohol, opilo sa však iba 13-ročné dievča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *