Home / EKONOMIKA / Fabriky nemajú možnosť pripraviť sa na tvrdý lockdown, ministerstvo sa vyhýba odpovediam

Fabriky nemajú možnosť pripraviť sa na tvrdý lockdown, ministerstvo sa vyhýba odpovediam

1.3.2021 (Webnoviny.sk) – Podniky na Slovensku zatiaľ nemajú možnosť pripraviť sa na možný tvrdý lockdown. Vláda pritom v nedeľu odsúhlasila, že ak nové opatrenia na riešenie aktuálnej pandemickej situácie nezaberú do 21. marca, začne sa príprava na zavedenie tvrdého obmedzenia pohybu, zastavenie výroby a uzavretie krajiny. Čo bude takýto krok znamenať pre slovenské fabriky, však nateraz jasné nie je.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Ministerstvo hospodárstva SR neodpovedalo na otázky agentúry SITA, ktorých podnikov by sa prerušenie výroby týkalo a na ako dlho by museli zastať výrobné linky. Vyhlo sa aj odpovedi na možnosti prípadnej kompenzácie. „Tieto otázky sú v tejto chvíli predčasné,“ reagoval stručne rezort hospodárstva.

Kabinet v nedeľu schválil desať okruhov opatrení, ktorých cieľom má byť zastaviť nárast hospitalizácií v nemocniciach a spomaliť šírenie ochorenia COVID-19. Od 8. marca bude napríklad povinnosťou nosiť respirátor FFP2 bez filtra v obchodných prevádzkach a v mestskej hromadnej doprave, od 15. marca následne vo všetkých interiéroch, okrem prvého stupňa základných škôl.

Viac o téme: Koronavírus

Sprísnia sa kontroly prechodu štátnych hraníc, zaviesť sa má podmienka 72-hodinového negatívneho testu pre vstup na Slovensko pre pendlerov zo susedných krajín. Tiež sa navrhuje zacieliť testovanie na koronavírus na osoby s príznakmi, osoby v ohniskách a potenciálnych ohniskách. Zvýšiť sa má tiež počet kontrol vykonávaných príslušníkmi Policajného zboru.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, lockdown
Zdroj: Webnoviny.sk – Fabriky nemajú možnosť pripraviť sa na tvrdý lockdown, ministerstvo sa vyhýba odpovediam © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *