Home / šport / Ostatné športy / Ledecká vynechá majstrovstvá sveta v Rogle, pre zranenie neudrží snoubord v ruke

Ledecká vynechá majstrovstvá sveta v Rogle, pre zranenie neudrží snoubord v ruke

1.3.2021 (Webnoviny.sk) – Skvelá česká zjazdárka Ester Ledecká v tejto sezóne nerozšíri svoju zbierku cenných kovov z vrcholných podujatí v snoubordingu, Najznámejšia zimná „obojživelníčka“ odriekla účasť na majstrovstvách sveta v paralelných disciplínach v slovinskej Rogle, kde je už v pondelok na programe paralelný obrovský slalom. Olympijská šampiónka v tejto disciplíne z Pjongčangu 2018 ako dôvod neúčasti uviedla bližšie nešpecifikované zranenie.

Nedokáže dokončiť ani rozcvičku

Ledecká počas uplynulých troch dní vynechala preteky Svetového pohára zjazdárok v talianskom Val di Fassa, kde mohla ašpirovať na pódiové umiestnenia. Dôvodom bola jej príprava na svetový šampionát v snoubordingu. Napokon je všetko inak, lebo údajne nemôže ani poriadne zdvihnúť ruku.

„Nedokážem ani dokončiť rozcvičku a už vôbec nie uniesť snoubord jednou rukou nad hlavou. Na štarte pretekov teda nemám čo robiť,“ cituje Ester Ledeckú portál isport.blesk.cz, resp. jej zastupujúca agentúra. „Starostlivo som sa na šampionát pripravovala a veľmi som sa tešila. Bol čas návratu na jednu dosku, ale nevyšlo to. Ospravedlňujem sa organizátorom, ale aj fanúšikom a svojim sponzorom, že ma neuvidia bojovať o zlato,“ dodala 25-ročná Češka.

Nevzdáva finále Svetového pohára

Ledecká sa mala na MS v snoubordingu v paralelných disciplínach predstaviť po štyroch rokoch. V Sierra Nevade 2017 získala zlato v paralelnom obrovskom slalome a striebro v paralelnom slalome. O rok neskôr v Pjongčangu sa stala olympijskou víťazkou nielen v snoubordingu, ale šokujúco aj v super G na zjazdových lyžiach a bol z toho jeden z najdojímavejších príbehov zimnej olympiády.

Český živel na lyžiach aj snoubordovej doske zatiaľ nevzdáva účasť vo finále Svetového pohára v alpských disciplínach vo švajčiarskom Lenzerheide (17.- 21. 3.). „Budem so svojím tímom pracovať na tom, aby som sa tam predstavila,“ sľúbila Ledecká, aktuálne piata žena poradia super G v sezóne 2020/2021.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v snoubordingu, paraleln, snoubording, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Ledecká vynechá majstrovstvá sveta v Rogle, pre zranenie neudrží snoubord v ruke © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *