Home / SLOVENSKO / Lucia Ďuriš Nicholsonová opúšťa SaS, strane spôsobila problémy a prehĺbila napätie v koalícii

Lucia Ďuriš Nicholsonová opúšťa SaS, strane spôsobila problémy a prehĺbila napätie v koalícii

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla odísť zo strany Sloboda a Solidarita (SaS). Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti.

Tvrdí, že kauza, ktorú rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii. Nicholsonová na tlačovej konferencii 8. februára povedala, že Slovensko prišlo o miliardu eur z eurofondov.

Nezvládla formu tlačovej konferencie

Europoslankyňa si myslí, že nezvládla formu tlačovej konferencie, a preto vyznela ako frontálny útok na vicepremiérku Veroniku Remišovú (Za ľudí), čo jej je ľúto. Forma je podľa nej často dôležitejšia ako obsah.

Pýtate sa, prečo som to nemohla riešiť s vicepremiérkou Remišovou. Pre dve veci. Informáciu o nevyužitej miliarde som sa dozvedela až po funuse, keď sa s tým nedalo nič robiť. A po druhé, žiaľ, v tejto koalícii sú nie vždy vzťahy nastavené na efektívnu spoluprácu a ústretovú komunikáciu,“ podotkla.

Priznanie politickej zodpovednosti

Nicholsonová verí, že jej voliči pochopia, že za odchodom zo strany nie je zbabelosť, „ale že ide o priznanie si politickej zodpovednosti a o novej politickej kultúre nielen rozprávať, ale tak aj konať„.

Zdroj: Webnoviny.sk – Lucia Ďuriš Nicholsonová opúšťa SaS, strane spôsobila problémy a prehĺbila napätie v koalícii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *