Home / SVET / Poľsko a pobaltské štáty uľahčia Slovákom cestovanie, zavádzajú výnimky pre očkovaných

Poľsko a pobaltské štáty uľahčia Slovákom cestovanie, zavádzajú výnimky pre očkovaných

8.2.2021 (Webnoviny.sk) – Pri vstupe na územie Poľska hromadnou dopravou, teda vlakom, autobusom či lietadlom, sa môžu cestujúci vyhnúť povinnej izolácii absolvovaním testu na COVID-19. Výnimku však už majú aj zaočkovaní proti tomuto ochoreniu.

Viac o téme: Koronavírus

Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) Martin Klus (SaS). Dodal, že v prípade vstupu do Poľska osobným autom v počte do päť osôb, nie je potrebné mať pri sebe negatívny test na COVID-19 ani absolvovať karanténu.

Cestujúci do Estónska, Lotyšska či Litvy nemusia po príchode do krajín podstúpiť povinnú karanténu, ak predložia potvrdenie – v angličtine alebo tamojších úradných jazykoch o tom, že prekonali COVID-19 alebo ak predložia potvrdenie o absolvovaní oboch dávok očkovania proti koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

„Predpokladám, že takýto postup súvisí jednak s desiatkami tisíc zaočkovaných už aj druhou dávkou vakcíny, ale aj snahou pozitívne motivovať tých, ktorí nad touto možnosťou váhajú, hoci im je k dispozícii – napríklad zdravotníci a ošetrovatelia,“ uzavrel Klus.

Viac k témam: cestovanie, COVID-19, Koronavírus, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľsko a pobaltské štáty uľahčia Slovákom cestovanie, zavádzajú výnimky pre očkovaných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *