Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová si na MS v Cortine d’Ampezo počká, úradovalo husté sneženie

Petra Vlhová si na MS v Cortine d’Ampezo počká, úradovalo husté sneženie

8.2.2021 (Webnoviny.sk) – Kombinácia žien, úvodné preteky 46. majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní v Cortine d’Ampezzo, sa v pondelok 8. 2. neuskutoční. Husté nočné sneženie znemožnilo organizátorom pripraviť trať pre super G na zodpovedajúcej úrovni.

Najprv vymenili poradie disciplín

Oficiálnym náhradným termínom na MS 2021 je 15. február, ale ešte to nie je oficiálne. Medzinárodná lyžiarska federácia bude o náhrade pretekov všestrannosti informovať neskôr.

Pôvodne sa organizátori snažili zachrániť ženskú kombináciu tým, že vymenili poradie disciplín. Na 11.00 h stanovili začiatok jednokolového slalomu a od 14.30 h sa malo pokračovať superobrovským slalomom. Napokon padla aj táto náhradná alternatíva.

Na kombinačné preteky sa tešila aj Slovenka Petra Vlhová, ktorá patrila do okruhu piatich najväčších favoritiek spolu so Švajčiarkami Wendy Holdenerovou a Michelle Gisinovou, Američankou Mikaelou Shiffrinovou a Taliankou Federicou Brignoneovou.

Nastúpiť mala s vysokým číslom

Vzhľadom na chýbajúce kombinačné body v štartovnej listine Svetového pohára Vlhová mala nastúpiť až s vysokým číslom 23. Na štarte pôvodne malo byť 34 pretekárok zo 17 krajín.

Ambiciózna Liptáčka pred dvoma rokmi vo švédskom Aare vybojovala v disciplíne všestrannosti striebro, keď ju od zlatej medaily delili len 3 stotiny sekundy. Vlhová vtedy vybojovala historicky prvú medailu v individuálnej disciplíne v histórii samostatného Slovenska na MS v alpských lyžiarskych disciplínach.

Ešte predtým bola v kombinácii raz tretia vo Svetovom pohári (Crans Montana 2018) a raz piata na ZOH 2018 v Pjongčangu. Kombinačný titul má obhajovať Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá ho na MS získala dokonca už dvakrát – v Sankt Moritzi 2017 aj Aare 2019.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová si na MS v Cortine d’Ampezo počká, úradovalo husté sneženie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *