Home / SVET / Sever a západ Nemecka zasiahla snehová búrka, sneh narobil problémy aj v Holandsku

Sever a západ Nemecka zasiahla snehová búrka, sneh narobil problémy aj v Holandsku

7.2.2021 (Webnoviny.sk) – Severnú a západnú časť Nemecka v nedeľu zasiahla silná snehová búrka. Polícia potvrdila, že na cestách utrpelo zranenia najmenej 28 ľudí. Situácia si vyžiadala aj zrušenie niekoľkých vlakových spojení a stovky dopravných nehôd.

Meteorologická služba vyzvala ľudí, aby zostali doma. Úrady sa postarali o ľudí bez domova a previezli ich do tepla.

Niektoré vlaky nejazdia

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn uviedla, že zrušila spojenie medzi Hamburgom, Hannoverom a Berlínom. Takisto nejazdia niektoré vlaky na východe krajiny.

Polícia v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko v nedeľu ráno potvrdila, že zlé počasie spôsobilo od sobotňajšieho popoludnia najmenej 222 nehôd. Dvaja ľudia utrpeli vážne zranenia.

Situácia je zlá aj v meste Münster, kde sanitky nemôžu jazdiť po cestách a zrušili aj mestskú dopravu. V niektorých častiach napadlo od 30 centimetrov do jedného metra snehu. Snežiť by malo aj v nedeľu.

V meste Hagen v noci chodili po uliciach zástupcovia úradov a ponúkali bezdomovcom prevoz do teplých prístreškov.

Zrušené zasadnutie vlády

V Berlíne v sobotu odstránili tamojší najväčší stanový tábor, aby sa ubezpečili, že ľudia nebudú spať vonku, kde by mohli zamrznúť.

Na juhu Nemecka majú zase pomerne teplé, jarné počasie.

Sneh narobil problémy aj v Holandsku, kde vláda zrušila zasadnutie, na ktorom chcela prerokovať pandemické nariadenia. Obmedzili aj železničnú dopravu a letisko Amsterdam-Schiphol varovalo pred možnými zrušeniami letov.

Zimné počasie môže spôsobiť problémy aj v južnom a juhovýchodnom Anglicku. Tamojší meteorológovia varovali, že v najbližších hodinách môže sneh zapríčiniť prerušenie dopravy aj dodávok energie. Varovanie platí do pondelkového rána.

Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky www.bbc.com.

Viac k témam: počasie, sneh, snehová búrka
Zdroj: Webnoviny.sk – Sever a západ Nemecka zasiahla snehová búrka, sneh narobil problémy aj v Holandsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *