Home / SLOVENSKO / Sulík považuje kontroly zákazu vychádzania formou posielania SMS za „hlúposť“

Sulík považuje kontroly zákazu vychádzania formou posielania SMS za „hlúposť“

2.2.2021 (Webnoviny.sk) – Kontrolu zákazu vychádzania formou posielania SMS označil minister hospodárstva Richard Sulík za „hlúposť“.

Viac o téme: Koronavírus

Ako povedal pred utorkovým zasadnutím Pandemickej komisie, v slovenských podmienkach považuje tento nápad za nerealizovateľný. K ďalším témam sa minister vyjadrí až po skončení rokovaní, v utorok ešte podľa neho prebehne aj koaličná rada a podvečer je naplánované rokovanie vlády.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí v pondelok avizoval možné sprísnenie opatrení. Jednou z možností, ktorá by umožňovala zákaz vychádzania porušiť, je forma SMS správ. Ako vysvetlil, ľudia by zaslali SMS správu vzhľadom na výnimku, ktorú budú požadovať. Centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas.

Tieto SMS správy by kontrolovali príslušníci polície. Minister nespresnil, ako by systém so zasielaním SMS správ fungoval. Podotkol, že ide o jeden z možných variantov.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, minister hospodárstva SR, minister zdravotníctva SR, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík považuje kontroly zákazu vychádzania formou posielania SMS za „hlúposť“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *