Home / SVET / Dubaj bude vyžadovať negatívny PCR test, v Abú Dhabí je povinná karanténa

Dubaj bude vyžadovať negatívny PCR test, v Abú Dhabí je povinná karanténa

28.1.2021 (Webnoviny.sk) – Od nedele 31. januára je vstup do Dubaja povolený pre osoby, ktoré sa preukážu vytlačeným negatívnym RT-PCR testom v anglickom jazyku, nie starším ako 72 hodín, a to bez výnimky. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) na svojej webovej stránke.

Cestujúci sa musia preukázať negatívnym testom pred odletom, v opačnom prípade nebude umožnený check-in.

Opätovný test na letisku

Po prílete na letisko je potrebné vyplniť tlačivo o zdravotnom stave a stiahnuť si povinnú aplikáciu. „Tlačivo a informácie o stiahnutí aplikácie budú k dispozícii ako v lietadle, tak i po pristátí pred pasovou kontrolou,“ vysvetľuje MZVEZ SR. Po prílete budú občania SR podrobení opätovnému RT-PCR testu na letisku.

Viac o téme: Koronavírus

Do oznámenia o výsledku testu platí povinnosť ostať bez možnosti voľného pohybu na mieste pobytu, ktoré je uvedené v príslušnom tlačive.

Karanténa s monitorovacím náramkom

MZVEZ SR zároveň informuje, že vstup do emirátu Abú Dhabí je povolený len pre osoby, ktoré sa pred odletom preukážu vytlačeným negatívnym RT-PCR testom (v anglickom jazyku) nie starším ako 72 alebo 96 hodín – v závislosti od krajiny príletu. Pri prílete budú občania SR podrobení opätovnému RT-PCR testu na letisku.

Po prílete do emirátu Abú Dhabí zároveň platí povinnosť absolvovať 10-dňovú karanténu. Tá bude kontrolovaná prostredníctvom monitorovacieho náramku a tiež je potrebné si stiahnuť monitorovaciu aplikáciu. Zároveň platí povinnosť podrobiť sa na 8.deň po príchode opätovnému RT-PCR testu. Emirátske orgány môžu nariadiť osobám prichádzajúcim z vysoko rizikových krajín inštitucionálnu karanténu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Dubaj bude vyžadovať negatívny PCR test, v Abú Dhabí je povinná karanténa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *