Home / EKONOMIKA / Blokovaná tripartita vyústila do rokovaní zamestnávateľov a vlády, no bez odborárov

Blokovaná tripartita vyústila do rokovaní zamestnávateľov a vlády, no bez odborárov

25.1.2021 (Webnoviny.sk) – Blokovanie rokovaní tripartity zo strany Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR vyústilo do spoločného stretnutia zástupcov zamestnávateľov, samosprávy a vlády bez zástupcov odborov. Uskutočnilo sa koncom minulého týždňa.

Ako informuje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, minister Milan Krajniak tak vyšiel v ústrety iniciatíve zamestnávateľov. Ďalšie stretnutie je naplánované v rámci Ekonomického krízového štábu 29. januára.

Na rokovaní prediskutovali plán obnovy a odolnosti, novelu zákona o verejnom obstarávaní, prijímanie epidemiologických opatrení a ich vplyv na podnikateľské prostredie, ako aj pomoc štátu pre podnikateľov počas krízy.

Zástupcovia zamestnávateľov a vlády si zároveň dohodli pravidlá komunikácie a pripomienkovania vládnych materiálov a dohodli sa na konzultáciách k návrhom zákonov, predovšetkým zákona o verejnom obstarávaní, zákona o územnom plánovaní, zákona o výstavbe a zákona o podpore v čase skrátenej práce.

„Všetci prítomní sa dohodli, že výzvu zamestnávateľov na zabezpečenie prioritného očkovania vybraných profesií v rámci zabezpečenia chodu nepretržitých prevádzok, ktoré nie je možné odstaviť bez ohrozenia bezpečnosti verejnosti, členovia vlády navrhnú prerokovať na najbližšom zasadnutí vlády,“ informuje ďalej ministerstvo práce.

Viac k témam: rokovania, tripartita, zákon o verejnom obstarávaní, zamestnávatelia
Zdroj: Webnoviny.sk – Blokovaná tripartita vyústila do rokovaní zamestnávateľov a vlády, no bez odborárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *